PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

 

 

Let op: dit is een voorbeeld van een dagprogramma. De rondreis start bij één van de drie locaties. In de reisbescheiden die jullie ontvangen staat bij welke locatie jullie gaan beginnen.

 

Dag 1:

 

Jullie reizen met je gezin reis op eigen gelegenheid naar La Cour d’Enchère in Saint-Palais. Hier worden jullie vanaf 16.00 uur welkom geheten met een drankje en in de avond een driegangenmenu. De komende dagen staan in het teken van lekker fietsen, wandelen, ontspannen en het oplossen van de Queeste die in de avonturenrugzak zit. 

 

Dag 2: Saint-Palais- Saint-Désiré ( Circa 27 km)

 

Na een goed ontbijt en het lunchpakket te hebben samengesteld, is het tijd
voor de eerste fietstocht. Op naar het accommodatieadres Domaine Bonneblond.
Vergeet de magische avonturenrugzak niet mee te nemen, want die hebben jullie nodig om de ‘Queest’ te kunnen volbrengen!

Jullie maken vandaag kennis met het speelse heuvelachtige landschap van de Allier maar jullie fietsen ook de grens over naar het departement Cher.

Jullie worden aan het eind van de dag van harte welkom geheten worden door Helen en Willem . Zij horen heel graag uw belevenissen van jullie eerste fietstocht. En jullie bagage? Die staat al klaar in jullie verblijf, hoe fijn is dat?

 

Dag 3: Saint-Désiré

 

Vandaag mag alles en niets moet. Geniet van een rustdag of maak een kleine uitgestippelde wandeling in de buurt. Help mee met het verzorgen van de kleine boerderijdieren, beleef de speurtocht of plons het zwembad of zwemmeer in. Als het heel warm weer is gaan de paarden in het meer zwemmen, ben jij wel eens vanaf de rug van een paard een meer in gesprongen? Je kunt ook uitdagend partijtje klompengolf spelen, ping-pongen of jeu de boulen, waarschijnlijk komen jullie tijd te kort.

 

Dag 4: Saint-Désiré-Audes (circa 26 kilometer)

 

Na een smakelijk ontbijt en met het lunchpakket in je rugzak, stappen jullie weer op de fiets naar het volgende adres Le Chant-Hibou ( het lied van de uil).

De fietsroute gaat via het dorp Saint-Désiré met zijn mooie kerk daterend uit de 12e eeuw. Neem ook een kijkje achter de kerk. Een paar kilometer verderop kunnen jullie, bij helder weer, wel honderd kilometer ver kijken! Je kunt de Puy de Dome zien liggen! Dit is een prachtige plek om even iets te drinken en een opdracht uit de avonturenrugzak op te lossen. Deze plek is magisch maar we gaan natuurlijk nog niet alles al verklappen! Na de pauze trappen jullie weer verder door, onderweg plekjes genoeg om te picknicken. Aangekomen bij Irene en Ton staat er weer een heerlijk fris welkomstdrankje op jullie te wachten.

 

 

Dag 5: Audes

 

Een wandeling naar het kanaal de Berry, om daar in het museum zélf sluizen te bedienen en bootjes te besturen? Of met de hele familie een tochtje maken in een elektrische boot of waterfiets?

Je kunt er ook voor kiezen om lekker op le Chanthibou te blijven, waar kinderen zich nooit vervelen, ze vinden altijd wel iets om zich te amuseren. In de speeltuin met schommels, glijbanen, klimmuurtje, zandbak, pingpongtafel, voetbalveldje, speelhuisje én ….een geheime hut. Elke ochtend gaan we al onze dieren wakker maken, voeren en aaien. Omdat we schapen, konijnen, kippen, poezen, eenden, varkens en een geit hebben is dat veel werk. Maar gelukkig krijgen we altijd hulp van de kinderen die op le Chant-hibou logeren!

En elk kind mag samen met boer Ton een ritje op onze oude rode tractor maken. Zélf op de bestuurderstoel zitten en zélf sturen, is voor veel kinderen een onvergetelijke sensatie.

 

Dag 6 : Audes- Saint-Palais (Circa 29 kilomter)

 

Vandaag de laatste etappe van jullie fiets- en wandelrondreis. Jullie verlaten het dorpje Audes via een afdaling op een bochtig klein weggetje, zo kenmerkend voor deze streek. Je fietst langs het meertje van Courçais, misschien even tijd voor een picknick aan het water? Er staan picknicktafels!

Als je in het dorpje les Pruges bent, kom je al aardig in de buurt van jullie volgende bestemming: de afslag naar Cour d’Enchere. Waar de weg een bocht naar links maakt ga je rechtsaf het erf van Ellen en Ron op, waar je lekker in de schaduw kunt genieten van de prachtige omgeving en de gastvrijheid van Ellen en Ron én is de Queest is volbracht!

 

Dag 7 : Au revoir


Na het ontbijt nemen jullie afscheid van Ellen en Ron en reizen jullie op eigen gelegenheid weer huiswaarts